Viisi huikeaa kohdetta surffaamisen harjoitteluun

Surffaaminen on upea harrastus, jonka harjoitteleminen on valitettavasti lähes mahdotonta Suomen olosuhteissa. Surffaaminen edellyttää suuria ja voimakkaita aaltoja, joiden harjalla voi laudan avulla liukua pitkiäkin matkoja. Seuraavaksi esitellään viisi mahtavaa kohdetta, jotka soveltuvat surffailijoiden tai surffaamisesta ja sen opettelusta kiinnostuneiden matkakohteeksi.

Huntington Beach, Kalifornia

Jos etsii seuraavalle lomalle upeaa kohdetta, jossa on mahdollista myös opetella surffaamaan, on yksi varmimmista valinnoista ehdottomasti Surf Citynä tunnettu paikka Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Tämä kohde tarjoaa peräti neljä eri rantaa, jotka sijaitsevat eri ilmansuunnissa siten, että parhaat aallot saa vuorenvarmasti jollain näistä rannoista. Pidemmillä laudoilla suffaavien kannattaa suunnat Surf Cityn pohjoisemmille rannoille, kun taas etelässä surffaajat suosivat yleensä lyhyempiä lautoja.

Bondi Beach, Sydney

Yksi Australian kuuluisimmista ja suosituimmista rannoista on niin ikään suosittu kohde myös surffaajien keskuudessa. Bondi Beachin valkoinen ja pehmeä hiekkaranta tarjoaa paitsi ensiluokkaiset edellytykset surffaamisesta nauttimiseen, myös lukemattomasti ravintoloita ja kauppoja, joissa kelpaa kierrellä rennosti surffisuorituksen jälkeen.

San Clemente, Kalifornia

Eräät maailman laajimmasta levikistä nauttivista surffaamiseen liittyvistä lehdistä kuten Surfing Magazine, Longboard Magazine ja The Surfers Journal ovat kaikki lähtöisin San Clementen kaupungista Kaliforniasta. Siksi ei olekaan mikään ihme, että San Clemente tunnetaan erittäin hyvin voimakkaista aalloistaan sekä surffaajistaan.

Taghazout, Marokko

Taghazout on pikkuinen kalastajakaupunki Marokon lounaisosassa. Tämä on hyvin tuntematon turistien keskuudessa ja sen vuoksi usein hyvin harva turisti eksyy kaupunkiin. Surffaajille ja surffausta opettelevile Taghazout on kuitenkin ihastuttavan rauhallinen paikka, jossa lajiin saa keskittyä kaikessa rauhassa. Kehittyneemmät surffaajat saapuvat paikalle yleensä syyskuusta alkaen ja aina huhtikuuhun saakka, mutta kaikkina muina aikoina paikkaa suositellaan aivan erityisen lämpimästi aloitteleville surffaajille, sillä silloin aallot ovat jonkin verran pienempiä.

Tavarua Island, Fidzi

Tämä sydämenmuotoinen saari Fidzillä tarjoaa eräät maailman hulppeimmista puitteista surffaamiseen ja surffauken opettelemiseen. Tavarualla ei pääse kuitenkaan surffaamaan kuka tahansa, vaan paikkaa saavat käyttää ainoastaan Tavarua Surf Resortiin sisäänkirjautuvat vieraat. Tämä tarkoittaa pienempää paikallaolijoiden määrää, joka puolestaan takaa auringonottajille ja surffauksesta pitäville enemmän omaa tilaa.