Suuntaa aloittelijan surffausmatkalle Lounais-Ranskaan!

Jos surffauskärpänen on päässyt puremaan ja haluaisit oppia surffaamisen salat, ei ole suinkaan aivan välttämätöntä matkustaa maailman ääriin näitä taitoja oppimaan. Jo yllättävän läheltä löytyy nimittäin aivan loistava alue aloittelijan surffimatkalle. Kaukokohteissa jo pelkästään lentolippujen hinnat saattavat nousta niin korkeiksi, että ne ovat vaarassa rokottaa aloittelevan harrastajan matkabudjettia aivan kohtuuttoman paljon. Ranskaan löytyy kuitenkin runsaasti edullisia lentoja, ainakin, jos hintoja malttaa hieman vertailla ja kilpailuttaa. Lounais-Ranskassa sijaitsevaa Hossegoria voi tosiaan suositella aloittelijan surffausmatkakohteeksi. Kerromme tässä artikkelissa lisää Lounais-Ranskasta löytyvästä surffauskohteiden helmestä.

Missä Hossegor sijaitsee?

Hossegor löytyy Lounais-Ranskasta, maan länsirannikolta, jossa se sijaitsee Cote d’Argentilla. Kyseessä on pisimpään jatkuva yhtämittainen ranta koko Euroopassa. Kyseiseltä rannikkoalueelta löytyy kanjoni, johon Atlantin aallokko keskittyy juuri sopivasti aloittelijan surffitunteja silmällä pitäen. Kyseistä kanjonia kutsutaan Goufin alueeksi. Kanjonista löytyy suuria aaltoja sekä tasalaatuiset olosuhteet surffauksen harjoitteluun.

Koska rantaviiva on pitkä, löytyy sen varrelta erilaisia haasteita tarjoavia rantapätkiä, joista kaikkia voidaan pitää erityisen laadukkaina. Tämä tarjoaa tilaisuuksia hyvinkin eri tasoisille surffauksen harrastajille. Jos omat taidot ehtivät kehittyä loman aikana, on mahdollista siirtyä aivan aloittelijan kohteista hieman haastavammille rantapätkille, mikä lisää harrastuksen mielekkyyttä sekä alueen houkuttelevuutta surffikohteena. Toisaalta, koska alue houkuttelee aloittelijoiden lisäksi myös lajissa pidemmälle ehtineitä harrastajia sekä jopa alan ammattilaisia, on alueella mahdollista päästä ottamaan oppia alan konkareista. Surffausta harjoitteleva aloittelija voi nimittäin oppia surffauksen saloja myös rannalta käsin, seuraamalla alan konkareiden vauhdikasta menoa.

Milloin Hossegorille kannattaa matkustaa?

Hossegorille kannattaa matkustaa erityisesti syyskuussa tai kesäkuussa. Alueella järjestetään lokakuussa ASP World Tourin -kilpailu, johon osallistuu maailman parhaita surffareita. Kisat ovatkin oivallinen tilaisuus päästä näkemään alan taidonnäytteitä ja ottamaan oppia alan ammattilaisilta.

Mitä muuta kuin surffausta alue tarjoaa matkailijalle?

Hossegor ei suinkaan tarjoa matkailijalle pelkästään surffaukseen liittyviä aktiviteetteja, vaan alueelta löytyy myös paljon muutakin tekemistä, onhan kyseessä idyllinen surffikylä. Lisäksi alueelta on melko lyhyt matka Pohjois-Espanjaan, Biarritziin sekä Capbretoniin. Unohtaa ei myöskään sovi Ranskan tarjoamia kulinaristisia elämyksiä! Nämä muut aktiviteetit, joiden avulla surffauslomasta on mahdollista muokata entistä monipuolisempi, lisäävät entisestään alueen houkuttelevuutta!