Edullinen ja ihastuttava Riika kasvattaa koko ajan suosiotaan viikonloppukohteena. Riika on tunnin lentomatkan päässä Helsingistä, ja sinne tehdään myös laivaristeilyjä sekä seuramatkoja bussilla Tallinnan kautta.

Riikan historia alkaa arkeologisten kaivausten mukaan jo 100-luvulla. Paikalla on ollut muinainen liiviläinen kauppakeskus ja sen sijainti Väinäjoen suulla on ollut viikinkien idäntien varrella. 1110-luvun jälkipuolella alueelle ilmestyivät ristiretkeläiset sekä saksalaiset kauppiaat. Keskiajalla Riika ja koko Liivinmaa oli saksalaisten vallan alla, ja vanhankaupungin rakennuksista vanhimmat ovatkin jo 1200-luvulta. Latvia on monien vaiheiden jälkeen ollut itsenäinen maa vuodesta 1991, mutta kaupungissa tuntee vielä vahvasti neuvostoajan kaiun.

Omatoimimatkailija pääsee helposti ja edullisesti Riian kansainväliselle lentokentälle, josta taksimatka keskustaan kestää parikymmentä minuuttia ja maksaa maksimissaan noin 9€. Myös bussit keskustaan on helppo löytää lentoaseman edestä.

Vanhankaupungin kaduilla löydät ihastuttavia pikku puoteja, paikallisia käsitöitä, kohtuuhintaisia kauneushoitoloita (joihin tosin kannattaa varata aika jo ennen lähtöä netissä), kirpputoreja ja panttilainaamoita, joista löytää mielenkiintoisia tuliaisia kotiin. Latvialainen meripihka ja siitä tehdyt korut ja koriste-esineet ovat maailmankuuluja.

Vanhasta kupungista löytyy myös trendikkäitä taiteilijoita ja gallerioita, jotka antavat oman lisänsä kaupungin kulttuuriin.

Lisäksi ravintolatarjonta on mahtava: Kaikkia mahdollisia etnisiä ravintoloita eri hintatasoilla. Paikallisessa kebabruokalassa syöt mahtiannoksen muutamalla eurolla, ja latvialaista tukevaa ja lihapitoista ruokaa löytyy kymmenistä eri ravintoloista hintatason ollessa huomattavan kohtuullinen Suomen hintoihin verrattuna. Myös Hesburger ja Stockmann löytyvät keskustasta.

Riikan kauppatorin hallit ovat Euroopan suurimmat, ja ne on rakennettu vanhoihin Zeppelinhalleihin. Halleista löytyy loputtomat osastot kasviksille, kalalle, lihalle, maitotuotteille ja hedelmille. Kauppahallien ulkopuolella on mittava ulkotori, josta löytyy kaikkea mahdollista tupakasta ja alkoholista aseisiin ja alusvaatteisiin. Torin kiertämiseen kannattaa varata osa useammasta päivästä, koska kävelemistä riittää.

Taksi vie sinut näppärästi myös sivummalla sijaitsevaan valtavaan Alfa-ostoskeskukseen, joka on valtaisa, ja josta löytyy tavaraa joka kukkarolle.

Riika matkakohteena on suomalaisittain todella edullinen, ja koska matkoihin menee todella lyhyt aika, se on erinomainen kohde pitkän viikonlopun hemmottelulomaan, tai vaikka polttarireissuun. Riikassa on matkailijalle runsaasti mielenkiintoista arkkitehtuuria ja edullisia merkkituotteita sekä neuvostonostalgiaa herkullisesta ruoasta puhumattakaan.