Puerto de la Cruz ja Orotavan laakso

Teneriffa on varmastikin suurelle osalle suomalaisia jo tuttu kohde. Teneriffalle järjestetään runsaasti seuramatkoja, ja sinne lentävät myös useat halpalentoyhtiöt. Saarella on suhteellisen helppo ja edullinen bussiliikenne, jolla lentokentältä voi omatoimimatkailija helposti suunnata Teneriffan eri kohteisiin. Lentokenttiä on kaksi, joista isompi etelän puolella ja pienempi La Lagunassa lähellä pääkaupunki Santa Cruzia. Monet jäävät saaren etelän puoleiselle rannalle sijoittuviin kohteisiin, kuten los Christianosiin tai Playa des Americasiin. Näissä kohteissa on aurinkotakuu ja kilometrejä pitkät, kuumat hiekkarannat.

Kun suuntaat pohjoisen puolelle rannan moottoritietä ensin kohti saaren pääkaupunkia Santa Cruzia, ja lähdet laskeutumaan saaren pohjoispuolta alas kohti Orotavan laaksoa, tuntuu kuin matkustaisit aivan eri maailmaan. Viiniköynnöspuutarhat ja pikku maatilat vuohilaumoineen muuttuvat pian komeiksi banaaniplantaaseiksi. Matka pääkaupungista vie alle puoli tuntia, ja huomaat päätyneesi ihastuttavaan pikkukaupunkitunnelmaan, jossa asuu runsain mitoin myös paikallisväestöä.

Näkymät ovat huikeat joka suuntaan: Atlantin kuohut osuvat valtaviin aallonmurtajiin, ja vastakkaisessa suunnassa kohoaa vuorenrinne, joka lopulta päättyy lumiseen huippuun: El Teide on Espanjan korkein vuori, joka kohoaa 3718 metrin korkeuteen.

Puerto de la Cruzin korkeuserot ovat huomattavat, joten kunto kohoaa jo pelkällä ruokakaupparetkellä. Ruokakaupoista Mercadona ja Dino-kaupat ovat edullisimmat, ja niitä käyttävät myös paikalliset. Liikuntaesteinenkin pystyy kuitenkin mainiosti kulkemaan koko ranta-alueen päästä päähän kulkevalla useiden kilometrien mittaisella rantabulevardilla ja pyörätuolilla kulkevat on rantakortteleiden alueella erittäin hyvin huomioitu.

Puerto de la Cruzin keskusta-alue on hyvin rauhallinen ja hiljainen eikä yöelämä häiritse nukkujaa.

Merkittävänä poikkeuksena tästä on karnevaaliaika, jolloin kulkueet ja erilaiset tapahtumat pitävät kyllä koko kaupungin hereillä, ja keskustassa asuvan on syytä varautua korvatulpin.

Puerto de la Cruz on erityisesti eläkeläisten suosiossa leudon ilmaston ja rauhallisen elämänmenon vuoksi, mutta juuri näistä syistä sitä voi suositella myös lapsiperheille. Rantaelämää kaipaavalle on tarjolla upea musta laavahiekkaranta ja Lago Costa Martianezin merivesialtaat. Surffausta pääsee opettelemaan käytännöllisesti katsoen kaupungin keskustassa.

Lapsiperheiden ehdoton suosikkikohde on Loro Parque -eläintarha. Tarha on alunperin ollut papukaijapuisto, ja edelleen papukaijojen suojelu ja kasvattaminen on puistossa kattavasti esillä, mutta eläintarhassa on nykyään eläimiä gorilloista delfiineihin ja valaisiin. Eläintarhaa voi todella suositella lämpimästi kaikille eläimistä pitäville.