Playa del Carmen hurmaa alusta alkaen

Meksikossa Yukatanin niemimaalla Cancunin kupeessa sijaitseva rantalomakohde Playa del Carmen on jatkuvasti noussut yhä suositummaksi lomakohteeksi etenkin eurooppalaisten matkailijoiden keskuudessa. Se tarjoaa ihanteellisen lomakohteen, sillä itse kaupunki on säilyttänyt turismin kasvusta huolimatta alkuperäistä charmiaan. Kyseessä on verrattain pieni kaupunki, josta löytyy kuitenkin kaikki, mitä matkailija saattaa tarvita.

Uskomattomia historiallisia nähtävyyksiä

Yksi Playa del Carmenin eduista on se, että se sijaitsee keskellä monia muita mielenkiintoisia vierailukohteita. Yukatanin niemimaa tunnetaan mayojen valtakuntana ja vielä tänäkin päivänä siellä voi tutustua muinaisen sivilisaation jälkiin monessa eri paikassa. Itse Playa de Carmenista ei löydy mitään arkeologisia nähtävyyksiä, mutta lyhyen matkan päässä matkailija voi käydä ihmettelemässä upean Chitzen Itzán raunioita, jonka alueelta löytyy useita hyvinsäilyneitä pyramideja ja muita rakennelmia.

Toinen vaikuttava pyramidi sijaitsee hivenen lännessä päin ja se on nimeltään Cobà. Kyseessä on ainoa alueelta löytyvä pyramidi, jonne voi vielä kiivetä aina huippua myöten ihastelemaan alapuolella levittäytyvää sademetsää.

Ruokatarjonta on yksi alueen vahvuuksista

Playa del Carmen tarjoaa erinomaiset ruokailumahdollisuudet. Meksikolainen ruoka on tunnetusti herkullista ja tästä kaupungista löytyy uskomattomia ruokapaikkoja. Tarjolla on niin tasokkaampaa ruokailua neljän ja viiden tähden ravintoloissa, mutta yhtä lailla turistit voivat seikkailla paikallisten joukkoon nauttimaan katukeittiön herkuista ja tietenkin maailmankuuluista tacoista ja quesadilloista.

Hotellitarjonta huippuluokkaa

Playa del Carmen on kehittynyt matkakohteena huimasti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Siinä missä varsin erilainen Cancun keskittyy ennemminkin viihdyttämään amerikkalaisia turisteja, kerää Playa del Carmen etenkin eurooppalaisia vierailijoita. Matkailuteollisuuden kehittyessä myös hotellitarjonta on noussut huipputasolle. Useat suomalaiset matkatoimistot järjestävät matkoja nykyään Playa del Carmeniin ja kohteen hotellit ovat useimmiten vähintään kolmen tähden tasoa. Monet hotellit ovat lomakeitaita, jossa on mahdollista hyödyntää myös All Inclusive -tarjous, jolloin lomalla ei tarvitse pohtia ruoka- tai juomapuolta sen enempää.

Jos pohtii nyt seuraavaa matkakohdetta talven pakkasten varalle, kannattaa siinä tapauksessa ehdottomasti harkita Playa del Carmenia ja Meksikoa yleensäkin! Tämä kohde on sään puolesta kaikkein parhaimmillaan lopputalvesta, mutta siellä käy matkailijoita lähes vuoden ympäri!