Oulun tunnetuin matkailun vetovoimatekijä on Nallikari, joka on kilometrin pituinen hiekkaranta. Se on kuin Porin Yyteri tai Kalajoen hiekkasärkät.

Oulun keskustaa hallitsee torinranta, joka on kauppapaikka merenrannassa. Torinrannassa sijaitsee myös Oulun tunnetuin nähtävyys, Toripolliisi-patsas. Torinranta on muutoksen kourissa, koska siellä sijaitsevan vanhan kauppahallin kylkeen ollaan suunnnittelemassa hotellia.

Kiikeliin tulee meriuimala

Torinrannan vieressä on Kiikeli-niminen saari, jonne ollaan suunnittelemassa suurta meriuimalaa. Se tulee olemaan samanlainen ratkaisu kuin Allas Sea Pool Helsingissä.

On puhuttu paljon siitä, että Oulu ei hyödynnä tarpeeksi merta, vaikka se on keskustan yhteydessä. Oulussa ei ole ravintolalaivoja tai vanhan tyylisiä, puisia purjealuksia, joilla voisi tehdä matkoja lähisaariin. Se, miksi nämä puuttuvat, ei ole tiedossa. Ehkä Oulussa ei ole sopivia ravintolalaivoja tai yrittäjiä.

Nyt merenranta ainakin vilkastuu, koska sinne tulee meriuimala. Toivottavasti uimala poikii myös ravintolatoimintaa, koska paikka on mitä mainioin myös muuhun ajanviettoon kuin pelkästään uimiseen.

Terwa Tower mullistaa Vänmanninsaaren

Torinrannan vieressä on myös Vänmanninsaari, jossa sijaitsevat Oulun teatteri ja maakuntakirjasto. Niiden väliin suunnitellaan huikeaa 22-kerroksista Terwa Toweria. Sen ylimpään kerrokseen tulee Tar Bar, tervabaari, josta on upeat näkymät merelle ja kaupunkiin.

Terwa Towerin nimi juontaa Oulun aikaisemmasta asemasta Suomen tervapääkaupunkina. On myös sanottu, että Oulu ei hyödynnä tarpeeksi tervahistoriaansa. Oulusta on kuitenkin lähtöisin Merijalin alunperin kehittämä tervapastilli, Tervaleijona.

Terwa Tower tulee paraatipaikalle merenrantaan keskustassa. Se tulee muuttamaan Oulun kaupunkisiluetin kokonaan, koska sen korkeus on niin valtava verrattuna muihin rakennuksiin. Terwa Towerin tulo varmistuu, kun alueen kaavamuutos hyväksytään.

Uusi huvipuisto Hietasaareen Nallikarin lähelle

Oulusta puuttuu huvipuisto. On olemassa vain lasten Vauhtipuisto, joka on kuin huvipuiston minimalli. Nyt suunnitteilla on Kalevala Park, joka on Kalevala-aiheinen teemapuisto. Siitä on olemassa jo esimakua yhden huvipuistolaitteen verran. Tämä laite on sijoitettu väliaikaisesti Nallikarin leirintäalueen yhteyteen.

Huvipuiston sijainti tulee myös olemaan Nallikarin läheisyydessä Hietasaaressa. Huvipuiston rakentaminen varmistuu, kun alueen kaavamuutos hyväksytään. Hanketta esitellään Kalevala Parkin nettisivuilla.

Huvipuisto on hyvä matkailuidea, koska sen vetovoima on taattu. Ehkä Oulua pidetäänkin jatkossa jopa päämatkakohteena, eikä pelkästään kauttakulkupaikkana.