Mihin aloittelevan surffarin kannattaa suunnata Etelä-Afrikassa?

Etelä-Afrikka on monin tavoin erittäin kiinnostava matkakohde. Jo pelkästään sen luonnonkauniit maisemat ovat huikaiseva syy matkustaa Etelä-Afrikkaan. Maa on oivallinen kohde myös aloittelevalle surffin harrastajalle, kunhan vain osaa valita taitoihinsa sopivan rannan. Monelle surffarille Etelä-Afrikka on suoranainen toiveiden täyttymys! Kerromme tässä artikkelissa, mihin kannattaa suunnata Etelä-Afrikassa, jos haluat harjoitella surffausta optimaalisissa olosuhteissa.

Suuntaa kulkusi kohti Jeffrey’s Bayn kaupunkia

Jos haluat tutustua surffauksen saloihin Etelä-Afrikassa, suosittelemme, että matkustat Jeffrey’s Bayn kaupunkiin, joka on aivan erityisesti keskittynyt surffaukseen sekä muuhun rantakulttuuriin. Kaupungista löytyy erityisesti aloittelijoille soveltuva ranta, Dolphin Beach, josta kannattaa aloittaa. Kuitenkin lähiseudulta löytyy myös vaativampia rantapätkiä, mikä on hyvä uutinen siinä tapauksessa, että ehdit lomasi aikana kehittää taitojasi ja alat kaivata entistä suurempia haasteita. Juuri täältä löytyy aaltoja, joita monet surffarit pitävät maailman parhaimpiin kuuluvina. Tällaisten aaltojen harjat antavat oivallisen mahdollisuuden tekniikan harjoitteluun pehmeällä ja rauhallisella tahdilla.

Mitä muuta kuin surffausta Jeffrey’s Bay tarjoaa?

Tämä kohde pongahti kuuluisuuteen Endless Summer -nimisestä dokumenttielokuvasta. Jos siis haluat fiilistellä elokuvan maisemissa, on kohde juuri sinua varten. Jeffrey’s Bay tarjoaa runsaasti erilaista tekemistä, etenkin rantakulttuurin parissa.

Etelä-Afrikassa voi myös tutustua maan upeaan villieläimistöön luonnonpuistovierailun merkeissä. Vaikka Etelä-Afrikka sijaitseekin Afrikassa, on se yllättävän helposti lähestyttävä kohde! Kohteena Etelä-Afrikka on erityisen moniulotteinen ja -puolinen. Lisäksi se on erityisen monikulttuurinen kohde. Monipuolisuutensa ansiosta maa tarjotaakin runsaasti koettavaa ja nähtävää. Kannattaa muistaa, että maasta löytyy upeita elämyksiä myös kulinaristille, sillä sen ravintolakulttuuri on erityisen vilkas. Kannattaa kuitenkin huomioida, että julkisen liikenteen osalta Etelä-Afrikka ei sijoitu maailman kärkeen, joten auton vuokraaminen kannattaakin olla hyvä valinta liikkumisen helpottamiseksi.

Mitä kannattaa huomioida lennettäessä Etelä-Afrikkaan?

Kun etsit lentoja Etelä-Afrikkaan, kannattaa muistaa, että maa sijaitsee Suomen kanssa samalla aikavyöhykkeellä. Tästä syystä moni suosiikin Etelä-Afrikkaan matkustaessaan yölentoja, jotka saapuvat Etelä-Afrikkaan aamulla. Lentojen vertailuun kannattaa käyttää hetki jos toinenkin mahdollisimman edullisten lentojen löytämiseksi. Aivan halvimmista halvimpia lentokohteita Etelä-Afrikka ei nimittäin ole, joten vertailuun kannattaa tosiaan käyttää riittävästi aikaa.